Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Godišnje fotonaponsko tržište za 2019. godinu bi prema IHS-u moglo biti 75 GW E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 23 Ožujak 2015 15:08

Analitička grupa IHS je predvidjela da bi do 2019. godine čak 11 država trebalo imati godišnje tržište za fotonapon veće od 1 GW, što bi rezultiralo stabilnijim tržištem koje bi bilo veće od 75 GW na godišnjoj razini. Ukupna instalirana snaga fotonapona bi u tom razdoblju trebala dostići 500 GW.

Prema izvještaju solarni analitičari očekuju stabilnije fotonaponsko tržište do 2019., pri čemu bi se dostiglo 498 GW do 2019. sa rastom od 177% u odnosu na 2014. godinu. Godišnje tržište fotonapona na razini svijeta bi tralo narasti za 66% do 2019. u odnosu na danas, te bi trebalo iznositi 75 GW. Najveće tržište bi trebalo postati Kinesko, a slijedili bi ju Japan, SAD, Velika Britanija, Njemačka, Indija, Italija i Južnaofrička Republika.

Što se tiče iskoristivosti proizvodnje panela (dakle da nema viška panela na tržištu) sa industrijske strane ona bi se trebala vratiti na nivo od 2010. kada je tržište imalo fenomenalan rast, uz daljnji pad cijene modula. Što se tiče udjela tehnologija, tanki-film bi trebao ostati sa udjelom od oko 7%, a udio amorfnog silicija bi trebao i dalje padati.

 

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     ihs      fotonapon      analitička grupa      tržište      solarne elektrane      japan      sad      velika britanija      kina
 
Komentari (1)
vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
1Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 04:25
vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL:
vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?