Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Bloomberg objavio pad globalnih investicija u solar E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 13 Siječanj 2017 14:27

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) je objavio svoje godišnje podatke o financiranju obnovljivih izvora energije koji su pokazali pad investicija u solar od čak 32% u 2016. u odnosu na 2015. godinu.

Ukupni pad investicija u obnovljive izvore energije iznosi 18% na godišnjoj razini. Ovaj podatak uključuje i 40% pad investicija u solarne fotonaponske elektrane snage manje od 1 MW, u koje je uloženo ukupno 40 milijardi dolara. Ipak, BNEF je ustvrdio da je veći dio pada rezultat manje cijene sustava, a ne manjeg interesa u distributivni solar.

Unatoč ovom padu investicija, treba uzeti u obzir da je na godišnjoj razini tokom prošle godine instalirano 70 GW solarnih fotonaponskih projekata što je rast od 20% u odnosu na 2015. godinu, čime se ukazuje na pad cijene fotonaponskih sustava.

Globalno je solar u svim regijama svijeta rastao velikom brzinom tokom prve polovine prošle godine, ali je primjećeno veće usporavanje tržišta Japana i Kine  u drugoj polovini godine. Glavni razlog za to su problemi sa spajanjem projekata na elektroenergetsku mrežu.

Izvor: www.pv-magazine.com

Tags:     bloomberg      globalna investicija      solar      fotonapon
 
Komentari (1)
Loan offer for you
1Petak, 30 Kolovoz 2019 23:54
Global Finance
Those who need a loan are offered to be all honest and fair. I can give loans ranging from 5000 € to 350,000 € or even more knowing that we are FSBO, my interest rate is very accurate, varies from 3% per annum, regardless of the amount requested, repayment period is from 1 to 20 years on the loan. Contact me for financing loan applications, I am available. Don't hesitate to contact us by email for more information if you need an online email: (financialgroupinc1958@outlook.com) Best wishes while I look forward to hearing from you soon

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?