Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kontroliranje i utjecaj na NIMBY stav E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 29 Prosinac 2010 23:48

Korištenje energije iz drvene biomase za grijanje i električnu energiju nailazi na sve veću podršku od većine zajednica na sjeverozapadu Pacifika, no gotovo uvijek kada se iskazuje velika podrška, nailazimo i na protivljenje.

U digitalnom dobu, kada informacije postaju sve dostupnije zagovornici NIMBY (not in my backyard) stava sve više koriste internet kao učinkovit način širenja pogrešnih ili netočnih informacija o raznim projektima, čak i prije nego li developeri dobiju priliku prezentirati projekt javnosti i iznijeti sve točne i pozitivne činjenice.

Na konferenciji BBI International's 2011 Pacific Northwest Biomass Conference & Trade Show, koja će se održati od 10. do 12. siječnja u Seattle-u,  Erin Anderson, odvjetnik koji zastupa Stoel Rives LLP, namjerava iznijeti plan koji developeri mogu iskoristiti u stvaranju pozitivnog stava za projekte vezane uz biomasu. Naziv panela je An Eye on Milestones: Characteristics of Projects That Go the Distance, a Anderson u njemu ističe kako je  pažljivo planiranom strategijom moguće stvoriti pozitivan stav već od samog početka.

Neke od metoda kojima se može osigurati uspješnost projekta od samog početka prema Andersonu bile bi: suradnja pri reviziji lokalnog i državnog zakona vezano za potrebe javnosti, a i samih developera; studije lokalnog ekonomskog razvoja; te koalicija lokalnih građanskih, ekonomskih i ekoloških skupina.

 

Izvor: www.biomassmagazine.com

Tags:     biomasa      NIMBY      drvena biomasa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?