Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prenosivi solarni generatori E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 10 Siječanj 2011 09:18

Universal Power Group, Inc. nedavno je najavila puštanje u prodaju prijenosnog solarnog generatora Ecotricity ECO1800. To je ujedno i prvi proizvod iz linije prijenosnih solarnih proizvoda „Ecotricity“.

Ovaj solarni generator ima inverter snage 1800W, četri utičnice za napon 120V i kabel dužine 15 metara, što ga čini idealnim dodatnim izvorom energije za kućanstva, za pomoć prilikom prirodnih katastrofa kada kućanstva ostaju bez električne energije, ili za bilo koju drugu, vanjsku ili unutarnju, upotrebu kao što je npr. kampiranje.

ECO1800 omogućava solarno punjenje ili standardno punjenje putem elektroenergetske mreže. Punjenjem putem solarnog panela potrebno mu je 12 „sunčanih sati“ da bi se napunio, a potpuno napunjen omogućava 4 sata rada bežičnom telefonu, televiziji, radiju ili svjetiljci.


Izvor: upgi.com

Ian Edmonds, predsjednik UPG-a i glavni izvršni direktor, rekao je da je ECO1800 prvi uređaj iz linije koja bi trebala omogućiti prijenosnu električnu energiju na ekološki svjestan način. Cijela Ecotricity linija biti će fokusirana na proizvode koji su istovremeno prikladni, korisni i ekološki čisti. ECO1800 pruža alternativu bučnim i ekološki nečistim generatorima, a koristan je i u rekreacijske svrhe kao što je kampiranje ili neke druge vanjske aktivnosti, nadodao je Edmonds.

Ecotricity ECO1800 biti će dostupan od početka proljeća, a ostali proizvodi iz linije trebali bi biti plasirani na tržište tokom 2011. godine.

 

Izvor: upgi.com

 
Komentari (1)
Mr
1Petak, 17 Srpanj 2020 21:41
Domagoj
Poštovani

Zanima me cijena vašeg solarnog generatora i može li se koristiti u kući?

LP

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?