Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

UK bi trebalo težiti korištenju 30% obnovljivih do 2030. godine E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 12 Svibanj 2011 10:20

Odbor za klimatske promjene Ujedinjenog Kraljevstva (CCC) zaključio je da bi bilo „primjereno“ imati udio od 30% obnovljivih izvora energije do 2030. godine. U CCC-ovom izvješću o obnovljivim izvorima energije također se navodi kako postoji prostor za veći udio obnovljivih izvora energije, koji ovisi o troškovima i mogućim ograničenjima implementacije alternative s niskim udiom ugljičnog dioksida.

 

Dr. David Clarke, glavni izvršni direktor Instituta za tenologiju energije (ETI), složio se da su smanjenje razine ugljičnog dioksida, te skladištenje nuklearne energije, obnovljivih izvora na moru, i bioenergije vrlo važna područja za Ujedinjeno Kraljevstvo, i da te mogućnosti treba demonstrirati kroz slijedeće desetljeće. Sukladno tome, snažno se podržava potreba za provođenjem smanjenja troškova za obnovljive izvore energije na moru – sva ta područja rješavaju se kroz ETI projekte.

Dr. Clarke zaključuje kako mehanizmi moraju funkcionirati da bi se industriji i investitorima osigurala potpora za obnovljive izvore energije na moru u 2020-im godinama, a pruženo smanjenje troškova može biti vidljivo u sljedećem desetljeću. Bez toga vrlo vjerojatno neće biti ostvaren fokus industrije na tržište Ujedinjenog Kraljevstva, niti na ostvarivanje nužnih smanjenja troškova.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     UK      2020. godina      ETI
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?