Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Aquamarine osigurala pravo na morsko dno za iskorištavanje energije valova s ukupnom snagom od 40 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 19 Svibanj 2011 21:54

Kompanija Aquamarine Power objavila je na događaju All-Energy u Škotskoj da je osigurala najam morskog dna kako bi ostvarila 40 MW snage iz energije valova u morima na zapadnoj obali grada Lewis.

Najam će omogućiti kompaniji da započne studije utjecaja na okoliš i studije izvodljivosti za instaliranje tehnologije za iskorištavanje energije valova Oyster. Prije provođenja bilo kakvih radova Aquamarine Power će morati osigurati dozvole od strane Comhairle nan Eilean Siar i Marine Scotland.

Aquamarine Power je osigurao dva ugovora o najmu. Jedan ugovor je za demonstraciju 10 MW na lokaciji između gradova Siadar i Fivepenny, poznatijoj kao lokacija Galson, a drugi ugovor je za 30 MW koje je nedavno odobrila organizacija Crown Estate kroz 'Saltire Prize', nudeći područje istraživanja između Bàgh Dhail Beag i Tràigh Shanndaigh.

Aquamarine ima u cilju odrediti najprikladniji dio u tom prodručju, a nakon što to ostvari i prikupi sve potrebne dozvole, tražiti će i službeni najam od strane Crown Estate. Lokacija u najmu nositi će naziv North West Lewis lokacija.

Razvoj iskorištavanja energije valova ima potencijal za oko 40 uređaja Oyster postavljenih na obje lokacije na potezu od oko 2 km.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     Aquamarine      Oyster      energija valova      Crown Estate
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?