Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

UN stavlja prioritet na čistu i obnovljivu energiju E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2011 14:25

Pružanje obnovljive energije za 1,4 milijardi ljudi koji žive bez električne energije najvažniji je prioritet Ujedinjenih naroda, izjavio je to glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

 

Stavljanjem obnovljive energije kao prioriteta pomažemo u stvaranju novih radnih mjesta, stavljanju naglaska na klimatske promjene, i ostvarivanju sigurnosti opskrbe hranom, rekao je Ban Ki-moon znanstvenicima u Nacionalnom laboratoriju za obnovljivu energiju (NREL) prošli tjedan.

Održiva energija pomaže u suočavanju sa svakim većim izazovom koji je danas pred nama i koji će se pojaviti u budućnosti. Moramo zajednički surađivati kako bi iskoristili tu inicijativu, smatra Ki-moon, naglašavajući ciljeve UN-a da svako selo u svijetu ima pristup električnoj energiji do 2030. godine, te da se obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost udvostruče do 2030. godine.

Imamo mogućnost stvoriti poslove koji će stimulirati gospodarstva i omogućiti jedinstven pristup svim ljudima, i upravo stoga General Assembly proglasio je 2012. godinu Međunarodnom godinom održive energije za sve, zaključuje Ki-moon.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     UN      2012. godina      pristup električnoj energiji
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?