Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Newfoundland i Nova Scotia zajedno razvijaju hidroelektrane Lower Churchill u Kanadi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 02 Prosinac 2011 14:35

Vlade Newfoundlanda,  Labradora i Nove Scotie su dovršili sporazum o suradnji kojim su podijelili poslovne prilike (a i prilike za zapošljavanje) za hidroelektrane Lower Churchill.

Projekt Lower Churchill će koštati 6,1 milijardu dolara, a uključuje hidroelektranu Muskrat Falls snage 822 MW i hidroelektranu Gull Island snage 2.250 MW koje se nalaze na rijeci Churchill u Labradoru, te uključuje i prijenosnu mrežu do Newfoundland Islanda, Nove Scotie i New Englanda.

Sporazum o suradnji prikazuje sve industrijske prednosti zajedno s prednostima u vidu zapošljavanja za tri početna dijela projekta Lower Churchill: hidroelektranu Muskrat Falls i dio prijenosne mreže. Sam ugovor se nastavlja na strategiju koja je u srpnju 2010. dogovorena sa elektroprivredom Nalcor Energy od strane Newfoundlanda i Labradora.

Nalcor Energy je predao izvještaj Newfoundlandu i Labradoru u studenom kojim podržava velike hidroelektrane kao najjeftinije opcije za buduću proizvodnju električne energije. Vlade Kanade i Newfoundlanda su tokom studenog potpisale tri ugovora sa Inuitima iz Labradora kojima su dobili njihovu podršku u zamjenu za ekonomsku dobrobit Inuita.

Izvor: www.hydroworld.com

Tags:     newfoundland      kanda      lower churchill      nova scotia      hidroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?