Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

WiseEnergy Africa će upravljati sa 500 MW energije u Africi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 21 Prosinac 2011 21:10

U ime investicijskog fonda ix:Africa, koji će uložiti 400 milijuna eura u projekte obnovljivih izvora energije u Africi, grupacija WiseEnergy će upravljati projektima Sunčeve energije i energije vjetra ukupne snage 500 MW u Južnoj Africi.

Lokalna podružnica grupacije WiseEnergy trenutno surađuje sa fondom ix:Africa i sa južnoafričkom vladom kako bi pregledala potencijalne velike projekte na području iskorištavanja energije vjetra i Sunčeve energije do travnja 2012. godine, kada će vlada prihvaćati nove projekte.

Afrika je jedno od najperspektivnijih tržišta kada je riječ o razvoju obnovljivih izvora energije. U zemaljama u razvoju kao što je Južna Afrika postoji velika potražnja za energijom, te je potrebno udvostručiti kapacitete u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, a jedino obnovljivi izvori energije mogu ostvariti takvu potrebu, izjavio je Aldo Beolchini, direktor WiseEnergy-a.

Prošle su godine Italija i Njemačka same instalirale kapacitete ekvivalentne iznosu deset novih nuklearnih elektrana. Kombinacija jakog Sunčevog zračenja i dobrog vodstva vlade u Južnoj Africi, te velika želja za razvojem kapaciteta nove generacije obnovljivih izvora energije, čine ovu zemlju atraktivnim tržištem sa vrlo malim investicijskim rizikom, zaključio je Beolchini.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Afrika      Sunčeva energija      energija vjetra      WiseEnergy      ix:Africa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?