Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

S.M.A.R.T. projekt završio, izdan priručnik E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 30 Ožujak 2011 21:12

Projekt Strategije za poticanje proizvodnje električne energije u malim hidro postrojenjima u Europi (SMART) koji je imao podršku Inteligentne energije za Europu (IEE) je nedavno završen te je sada moguće skinuti priručnik s njihovih stranica i na hrvatskom jeziku (http://www.smarthydro.eu/?p=Download_Document&filename=Handbook_Croatian.pdf).

Osim priručnika na stranicama SMART projekta moguće je naći i interaktivnu kartu na kojoj su ucrtane potencijalne lokacije za male hidroelektrane u Italiji, Grčkoj, Norveškoj, Hrvatskoj i Austriji.

SMART projekt je financiran u sklopu programa IEE-a, a glavni koordinator projekta je Provincija Cremone iz Italije, dok su partneri u projektu bili : ERSE iz Italije, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Karlovačka županija iz Hrvatske, Norveški fakultet znanosti i tehnologije iz Trondheima, Regionalni sekreterijat iz Grčke i Energetska agencija Waldviertel iz Austrije.

Glavni cilj projekta je bio identificirati najvažnije ne-tehničke barijere većoj izgradnji malih hidroelektrana u Europi, te dati koristan alat za lokalne, regionalne, nacionalne i europske donositelje odluka, sve u cilju ekspanzije primjene mHE u Europi. Definirane su metodologije, alat i dane su preporuke za unapređenje upravljanja vodnim resursima, te je odabrano pet reprezentativnih područja kao demonstracijskih za određivanje strateških aktivnosti i prijenos znanja (jedno od tih područja je i Karlovačka županija).

Više o cijelom projektu možete naći u priručniku i na stranicama: http://www.smarthydro.eu/

Tags:     smart      projekt      male hidroelektrane      hrvatska      karlovačka županija      fakultet strojarstva i brodogradnje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?