Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Konferencija: Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do nižih računa za energiju E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 19 Prosinac 2011 21:01

Pokrenimo zajednicuDvodnevna konferencija pod nazivom „Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do nižih računa za energiju“ održati će se 31. siječnja i 1. veljače 2012. godine u hotelu Arcotel Allegra u Zagrebu. Cilj konferencije je potaknuti javni dijalog o energetskoj učinkovitosti, te širu provedbu mjera energetske učinkovitosti djelovanjem na lokalnoj razini.

Konferencija, koju organizira Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) u okviru projekata PDI i ENCRO, je namijenjena predstavnicima nacionalne i lokalne izvršne i zakonodavne vlasti, organizacijama civilnog društva kao inicijatorima društvenih promjena na lokalnoj razini, predstavnicima obrazovnih institucija, predstavnicima medija, ali i svim građanima zainteresiranim za ostvarivanje energetskih ušteda i sudjelovanje u provedbi mjera energetske učinkovitosti.

Pokrenimo zajednicu

Na samoj konferenciji biti će više riječi o:

  • primjerima dobre prakse u provedbi mjera energetske učinkovitosti na razini lokalne zajednice,
  • načinima motiviranja građana za sudjelovanje u aktivnostima za ostvarenje energetskih ušteda,
  • primjerima edukacije i aktivnog uključivanja učenika u osnovnim i srednjim školama u projekte uštede energije i energetske učinkovitosti,
  • primjerima i načinima uključivanja organizacija civilnog društva u promociju mjera uštede energije i energetske učinkovitosti na lokalnoj razini,
  • važnosti štednje energije i  energetske učinkovitosti, te o dobrobitima za građane i društvo koje iz njih proizlaze,
  • mogućnostima za pojedince na svim razinama da svojim individualnim djelovanjem doprinesu nacionalnim i globalnim ciljevima zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena, te prvenstveno da pozitivno utječu na smanjenje vlastitih izdataka za potrebe energije i stvore ugodnije uvjete stanovanja.

Radni jezici konferencije su hrvatski i engleski, a popunjenu prijavnicu potrebno je poslati najkasnije do 15. siječnja 2012. godine na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Konferencija se provodi uz financijsku podršku Europske unije kroz program IPA 2008, Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ), te Grada Zagreba.

Više informacija o samoj konferenciji i preliminarni program možete pogledati ovdje.

 

Izvor: http://www.door.hr/

Tags:     DOOR      konferencija      Zagreb      Hrvatska      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?