Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Zapreke koje koče ulaganja u energetsku učinkovitost E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 29 Veljača 2012 13:35

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Ivan Vrdoljak, izjavio je kako ulaganja u energetsku učinkovitost i telekomunikacijsku infrastrukturu omogućuju visoku isplativost i korištenje različitih izvanproračunskih modela financijranja, no postoje formalno-pravne zapreke koje koče takve investicije.

„Razvoj telekomunikacijske infrastrukture i energetska učinkovitost“Na stručnom skupu pod nazivom „Razvoj telekomunikacijske infrastrukture i energetska učinkovitost“, kojeg je organizirao osječki Elektrotehnički fakultet, Vrdoljak je istaknuo kako postoje operativne poteškoće u zakonodavstvu koje sprečavaju ozbiljnije investiranje privatnih ulagača, ali i same države.

U projektima energetske učinkovitosti kroz slijedećih nekoliko godina očekuju se investicije od nekoliko milijardi kuna, što bi trebalo izravno pomoći sektoru građevinarstva, najavio je Vrdoljak.

Na skupu, održanom 28. veljače, bilo je i nešto više riječi o razvoju širokopojasnog pristupa i internetskim uslugama u Hrvatskoj, projektima svjetlovodne infrastrukture, certificiranju u zgradarstvu, ali i integraciji obnovljivih izvora u zgradarstvu.

 

Izvor: http://www.mgipu.hr/

Tags:     Osijek      skup      energetska učinkovitost      ulaganja      građevinarstvo
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?