Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Dvodnevna radionica o EU sustavu trgovanja emisijama u organizaciji RENA mreže E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 11 Svibanj 2012 15:35

Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode će 15. i 16. svibnja ove godine biti domaćin radionice o EU sustavu trgovanju emisijama. Radionca će se održati u Zagrebu, u hotelu “Westin”, u organizaciji RENA mreže i njene Radne grupe 4 (ECENA), a namjenjena je inspektorima zaštite okoliša jugoistočne Europe.

Cilj radionce je jačanje učinkovitosti inspekcijskih tijela u kontroli praćenja i promoviranje rada sukladno propisanim zakonskim okvirima. Jednostavno, dosljedno i transparentno praćenje i izvješćivanje o emisijama stakleničkih plinova neophodno je za djelotvoran rad u sustavu trgovanja emisijama.

Predavači na radionici će biti: gosp. Hubert Fallmann, Umweltbundesamt Austria, gosp. Chris Dekkers, RENA, gosp. Mathias Wolff - German Emissions Authority (DEHSt), gosp. Davor Vešligaj, RENA i gđa. Ana Daam, Portuegese Environment Agency tbc.

Radionicom se želi unaprijediti osnovno znanje inspektora zaštite okoliša o klimatskim promjenama, te ojačati mreža stručnjaka jugoistočne Europe koji nadziru provedbu i usklađenost postupanja u segmentu klimatskih promjena.

Osim inspektora zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša i prirode, sudionici radionice će biti i predstavnici inspekcijskih tijela Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije i Turske.

 

Izvor: http://www.mzoip.hr/

Tags:     mzoip      RENA mreža      emisije stakleničkih plinova      CO2      jugoistočna Europa      radionica      Zagreb
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?