Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Počinje provedba IEE projekta Mashartility E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 12 Lipanj 2012 17:36

U okviru Programa Inteligentna energija Europe (Intelligent Energy Europe – IEE) s početkom provedbe započeo je projekt MASHARTILITY – Mjerenje i razmjena podataka s komunalnim servisima za Sporazum gradonačelnika/načelnika (Measure and share data with utilities for the Covenant of Mayors) na kojemu je jedan od partnera i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije, DUNEA.

Program IEE je sastavni dio EU Okvirnog programa konkurentnosti i inovacija (Competitiveness and Innovation Framework Programme – CIP) u sklopu kojega je prijavljen projekt MASHARTILITY na pozivu za projektne prijedloge u 2011. godini. Cilj IEE programa je podržavanje energetske diverzifikacije i promocija novih obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i upotrebe obnovljivih izvora energije u sektoru transporta ka ostvarivanju općeg cilja od 20-20-20 do 2020. godine.

Specifični cilj projekta je razvoj strukture i implementacija sheme suradnje između jedinica lokalne/regionalne samouprave i njihovih institucija s operatorima distribucijskih sustava energije; razvoj, implementacija i monitoring SEAP-a na projektnom području, i širenje svijesti o planovima i rezultatima projekta među relevantnim sudionicima u Europi.

Nositelj projekta je ARGEM, Energetska agencija regije Murcia iz Španjolske koji je okupio 17 partnera iz gotovo svih zemalja Europe. Ukupan proračun projekta je gotovo € 2.426.000,00, dok je proračun DUNEA € 88.044,00. EU programom IEE sufinancira projekte u iznosu od 75 % od iznosa proračuna.

DUNEA će u naredne 3 godine, koliko je predviđeno trajanje projekta provoditi projektne aktivnosti na području otoka Korčule i Lastova.

Izvor: www.dunea.hr

Tags:     provedba      projekt      iee      dunea      mashartility      korčula      lastovo
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?