Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HEP najavio ulaganje u akumulaciju Kosinj-Senj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2012 21:57

Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević je prvi puta javno najavio elektroenergetski projekt „Kosinj-Senj“ vrijedan 600 milijuna eura koji obuhvaća povećanje akumulacije u Kosinju na 450 milijuna m3 (uz bok Peruči), gradnju novog tunela kroz Velebit, od višestruko povećanog kompenzacijskog bazena Gusić polje u Brlogu do buduće HE „Senj 2“, te potom gradnju HE „Otočac“ i ostale prateće objekte.

Cijeli projekt bi trebao krenuti u ožujku iduće godine, a vijest je objavljena prilikom posjete Zlatka Koračevića Kosinju i sastanka sa lokalnim stanovništvom kako bi se saslušalo njihovo mišljenje i kako bi se upoznalo sa razmišljanjima načelnika Općine Perušić Ivice Turića.

Sam projekt bi mogao biti drugi po svojoj ukupnoj vrijednosti otkad postoji Hrvatska, a prvi nešto skuplji bi trebao biti Plomin3. Ovim projektom se definitivno ovome kraju daje jedna nova razvojna dimenzija, a HEP je spreman biti u njoj partner lokalnom stanovništvu, ponajprije u razvojnom smislu, izjavio je Koračević.

U ostatku izjave je Koračević između ostaloga najavio da će se u projektu posebno paziti da se zaposli domaća radna snaga, i da je cilj omogućiti tom kraju da se razvije, a preko akumulacije će se omogućiti navodnjavanje polja što bi omogućilo revitalizaciju poljoprivrede i stočarstva.

Izvor: www.seebiz.eu

Tags:     hidroelektrane      hep      zlatko koračević      kosinj      senj      otočac
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?