Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE objavio novi popis sklopljenih ugovora E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 25 Rujan 2012 16:06

Hrvatski operator tržišta energije je objavio najnoviji pregled postrojenja koja su sklopila ugovor o otkupu električne energije.

Od sada  se na popisu nalazi četiri različita dokumenta pošto je otvoren novi popis za projekte koji su potpisali ugovor po novom tarifnom sustavu.

Što se tiče fotonaponskih sustava po starom tarifnom sustavu u pogon su ušla četiri nova te je ukupna instalirana snaga takvih postrojenja sada 2.251,42 kW. Sukladno tome je pak broj sustava koji nisu u pogonu a imaju potpisan ugovor pao na 5.035,72 kW. Što se tiče ostalih obnovljivih izvora energije nije bilo promjena po starom tarifnom sustavu.

Po novom tarifnom sustavu je u pogon ušao zasad samo jedan projekt i to Agregat biološkog minimuma HE Lešće snage 1.090 kW, a koji je u vlasništvu HEP-Proizvodnje d.o.o. HEP je inače najavio da će uskoro i druge biološke minimume svojih hidroelektrana prijaviti u sustav poticanja.

Od postrojenja koja nisu ušla u pogon, a potpisala su ugovor o otkupu električne energije po novom tarifnom sustavu trenutačno se nalaze samo fotonaponske elektrane koje su integrirane na zgrade/kuće. Trenutačno ih ima devetnaest na popisu, a ukupna snaga im je 550,22 kW.

Izvor: www.hrote.hr

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?