Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Dubrovačkoj gradskoj upravi predstavljen projekt solarnog vlaka E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 05 Listopad 2010 22:30

Mario Müller, predstavnik švicarsko-njemačke kompanije BMF, predstavio je zamjeniku gradonačelnika Grada Dubrovnika Niki Šalji i pročelniku gradonačelnika Hrvoju Ivaniševiću projekt solarnog vlaka. Riječ je o ekološki prihvatljivom urbanom sustavu koji u kompoziciji može prevesti do sto putnika brzinom do 25 kilometara na sat uz prosječno trajanje baterija do 10 sati.

Vlak struju dobiva iz solarnih ćelija, te dopunjavanjem iz gradske mreže, a prometuje na kotačima poput autobusa, stoga ne zahtijeva posebnu infrastrukturu. Zbog svoje konstrukcije može se primjeniti na uskim ulicama, a pri kretanju stvara jedva primjetnih 10 decibela buke.


izvor: www.swissroadtrains.ch

Tijekom turističke sezone gradom prometuje i do 40.000 putnika dnevno, stoga je Dubrovniku potreban efikasan i energetski učinkovit javni gradski prijevoz.

Pročelnik grada sugerirao je da BMF predloži način suradnje koji bi Dubrovniku omogućio uvođenje najmanje jedne kompozicije na probni rok bez troškova za Grad kako bi se utvrdila kvaliteta i isplativost . Detaljna ponuda pokazati će je li solarni urbani vlak ono što Gradu Dubrovniku treba.

Izvor: www.dubrovnik.hr

 
Komentari (1)
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam
1Srijeda, 15 Srpanj 2020 18:28
dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com WhatsApp (+16014560144)

Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.>

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?