Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Održan sastanak Solarno mapiranje Trnskog E-mail
Autor Iva Zelenko   
Subota, 10 Studeni 2012 18:28

Jučer je, u organizaciji udruga DOOR i Živim u Trnskom, održan otvoreni sastanak na kojem je bilo više riječi o prijektu Solarno mapiranje Trnskog.

Poziv na sastanak okupio je mnogobrojne stanare, predstavnike i upravitelje, kao i predstavnike tvrtki zainteresiranih za mogućnost unajmljivanja krovova zgrada u Trnskom.

Solarno mapiranje TrnskogSastanak je zamišljen kao radionica kroz koju bi se prisutni podijelili u tri grupe od kojih bi svaka razmotrila drugačiju mogućnost provedbe ideje postavljanja fotonaponskih sustava na krovu zgrada u Trnskom - najam krova, osnivanje zadruge i osnivanje tvrtke u vlasništvu stanara. Unatoč vrlo dobroj ideji, ova namjera nije provedena, već su se stanari bazirali na postavljanje pitanja, predlaganja ideja i raspravu o problemima kao što su: cijena najma, vremensko razdoblje najma, što nakon isteka najma, statika zgrada, obnova krova, te kako osnovati zadrugu ili tvrtku.

Značajna zainteresiranost stanara pokazuje određenu svjesnost o prednostima obnovljivih izvora energije, odnosno o ulozi fotonaponskih sustava i solarnih kolektora u svakodnevnom životu.

Tags:     Trnsko      Solarno mapiranje Trnskog      DOOR      najam krova      fotonaponski sustavi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?