Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

EE info kutak u Kukuljanovu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 19 Studeni 2012 15:04

Prošli je tjedan u prodajnom centru JAX, Kukuljanovo 303, otvoren EE info kutak, koji uključuje prikaz energetski učinkovitih proizvoda i sustava renomiranih proizvođača građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava.

EE info kutak KukuljanovoEE info kutak otvoren je u sklopu provedbe SGE projekta, u suradnji UNDP-a i tvrtke Jadran Impex d.o.o., a tvrtke partneri, čiji proizvodi se i prikazuju su: Wienerberger, Profine Hrvatska, Knauf Insulation i Murexin.

Darko Jardas, direktor Regionalne energetske agencije „Kvarner, Primorsko-goranska županija, istaknuo je kako postoji velika želja da se na regionalnom nivou dosegnu europski ciljevi (20/20/20) do 2020. godine, što se i ostvaruje realizacijom niza projekata u suradnji sa županijom, gradovima i općinama, kao i  raznim partnerima. Uz to, godinama se provodi i projekt “Zelena energija u mom domu”, koji je rezultirao stotinama projekata postavljanja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode i sustava grijanja na biomasu širom županije. Pri kraju je i prva faza projekta instalacije fotonaponskih sustava na krovovima zgrada  u integraciji županije, a do sada je na mrežu spojeno šest sustava ukupne snage 160 kW.

Ovaj info kutak treća je EE info točka smještena u riječkom području, a na području Primorsko–goranske županije uspostavljeno je 5 lokalnih EE info točaka. U prostorima tvrtke ENERGO d.o.o, Dolac 14, nalazi se EE info kutak grada Rijeke, a građani se mogu informirati i u EE info uredu grada Čavle, u Sportskom centru Mavrinci, Mavrinci 38, kontakt telefon: 098 326 959, dok EE info galerije građani mogu razgledati u upravama Grada Delnica i Kastva.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     SGE projekt      EE info kutak      EE info centar      energetska učinkovitost      Rijeka      Primorsko-goranska županija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?