Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Prva Zelena knjižnica energetske učinkovitosti E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 27 Studeni 2012 14:44

Nedavno je u Zagrebu otvorena prva Zelena knjižnica energetske učinkovitosti (ZeeK), koja na jednom mjestu obuhvaća stručne publikacije i brošure vezane za povećanje energetske učinkovitosti. Knjižnica je otvorena u suradnji UNDP-a i Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a smještena je u Zbirci službenih publikacija na 4. katu Nacionalne sveučilišne knjižnice.

ZeeKKnjižnica je namijenjena svim zainteresiranima za povećanje energetske učinkovitosti kroz primjenu energetski učinkovitih mjera, kao i obnovljivih izvora energije.

Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a izjavila je kako je ovo nova vrsta edukativnog informativnog mjesta koja se otvaraju u sklopu EE projekta. Sadrži sve informacije namijenjene javnosti koje se mogu naći u ostalim info-točkama, te sve tehničke i stručne publikacije koje su izdane tijekom sedmogodišnjeg rada na ovom projektu. Ova impresivna zbirka ima raspon od visoko tehnoloških priručnika za energetske savjetnike do animiranih filmova za osnovnoškolsku djecu.

Ana Pavičić-Kaselj, pomoćnica ministra za energetsku učinkovitost u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, napomenula je kako su energetska učinkovitost i racionalna upotreba energije od presudne važnosti u Hrvatskoj, posebice kada uvozimo gotovo 50% energije; stoga je važno podići svijest o načinu upotrebe energije kako kod građana, tako i kod predstavnika lokalne i državne uprave – poticanjem smanjenja potrošnje, odnosno racionalne upotrebe svih energenata i vode u domovima ali i uredima i svim javnim zgradama.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     ZeeK      Zelena knjižnica      energetska učinkovitost      UNDP      Nacionalna sveučilišna knjižnica
 
Komentari (1)
KAKO SAM DOBIO KREDIT
1Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 11:20
Sandra Pusica
Pozdrav svim gradanima Hrvatske i šire Moje ime je gospodica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospoda Dora Wealth, dobio sam zajam od 3% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugorocnih zajmova, poslovnih zajam i kratkorocni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com ????:"""

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?