Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Grad Šibenik iznajmljuje deset javnih krovova za fotonaponske elektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 06 Lipanj 2013 20:24

Grad Šibenik i tvrtka “Intel-montaža” d.o.o. iz Zagreba potpisali su ugovor o zakupu javnih krovova radi gradnje i korištenja fotonaponskih elektrana.

Predmet natječaja bilo je deset krovova zgrada u vlasništvu javnih ustanova i Grada Šibenika, a od tri pristigle ponude tvrtka “Intel-montaža” dostavila je najprihvatljiviju ponudu.

Na deset krovova instalirat će se fotonaponske elektrane snage 30 kW, a uz svaku mora biti instaliran i solarni toplinski sustav za zagrijavanje potrošne tople vode. Zakupac će u roku od tri mjeseca od potpisivanja Ugovora prikupiti i predati dokumentaciju Hrvatskom operatoru tržišta energije (HROTE), te u roku od šest mjeseci po dobivanju Ugovora o otkupu električne energije izgraditi elektrane i pustiti ih u pogon.

Ako ne bude kvote za povlaštene kupce električne energije u iduće dvije godine, Grad Šibenik može raskinuti ugovor i vratiti jamstvo.

Ugovor se sklapa na 14 godina, a iznos godišnje zakupnine iznosi oko 20 tisuća eura. Istekom ovog roka zakupac je obvezan fotonaponsku elektranu u ispravnom stanju predati vlasniku javnog objekta.

Također, zakupac se ugovorom obvezuje da prilikom montaže uređaja neće naštetiti objektima, te da u svom radu neće remetiti kućni red i mir u objektima koji su predmet zakupa, a riječ je o dječjem vrtiću Vidici, OŠ “Vidici”, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Brodarica, OŠ Petra Krešimira IV., OŠ “Meterize”, kuglana Šubićevac, zatvoreni bazen Crnica i zgrada Krešimirova doma.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Tags:     šibenik      fotonaponski krovovi      intel-montaža      iznajmljivanje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?