Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Europska nagrada za energetsku učinkovitost i upravljanje energijom dodijeljena Koprivnici E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 26 Lipanj 2013 13:24

Projektu "Novo lice Koprivnice" 24. je lipnja u Brusselu, u sklopu Europskog tjedna održive energije, dodijeljena Europska nagrada za energetsku učinkovitost i upravljanje energijom.

Dodjela nagrade Gradu KoprivnicaRiječ je vizionarskom projektu gradske vlasti čiji je osnovni cilj stvoriti zelenu, energetski učinkovitu i prosperitetnu Koprivnicu. Glavni korak ove ideje je stvaranje niskoenergetskog Zelenog kvarta, koji će se sastojati od 7 stambenih zgrada i 12 kuća, a do sada su, prema Programu društveno poticane stanogradnje u RH izgrađene dvije Šparne hiže, zgrade A+ energetskog razreda u kojima živi 56 obitelji. Početak gradnje treće zgrade očekuje se slijedeći mjesec, dok bi 2014. godine trebala biti izgrađena četvrta zgrada i dvije kuće.

Grad Koprivnica posebno se ističe svojom odlučnošću u niskoenergetskoj gradnji, pa je tako ove godine dovršena i gradnja Palače pravde, prve niskoenergetske javne zgrade u Hrvatskoj, čija ukupna vrijednost iznosi 32 milijuna kuna, a intenzivno se radi i na razvoju prostora bivše vojarne na kojem bi trebao biti sagrađen Sveučilišni kampus minimalne emisije ugljikovog dioksida.

Mišel Jakšić, zamjenik gradonačelnice Koprivnice primio je nagradu, te je istaknuo kako nagrada nije bila očekivana, već je projekt prijavljen uz namjeru provjere da li je Hrvatska u koraku sa drugim zemljama Europe po pitanju energetske učinkovitosti. Uz zahvalnost Europskoj komisiji i sugrađanima Koprivnice, Jakšić je istaknuo kako ova nagrada potvrđuje da je Koprivnica vodeći hrvatski grad kada je riječ o zelenoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i održivom razvoju.

 

Izvor: http://www.zelenaenergija.org/

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?