Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Securum Equity Partners najavila tužbu protiv Srbije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 13 Kolovoz 2013 10:01

Kompanija Securum Equity Partners najavila je raskidanje ugovora s Vladom Republike Srbije vezano za izgradnju najveće fotonaponske elektrane na svijetu, te će na međunarodnom sudu tražiti odštetu u visini 160 milijuna eura.

Obnovljivi.comIz Securum Equity Partners ističu kako je razlog ove odluke neispunjavanje obveza dogovorenih sporazumom, prema kojemu je Srbija trebala osigurati zemljište površine 3.000 hektara na kojem bi Securum Equity Partners izgradio elektranu snage 1.000 MW, ukupne vrijednosti 1,75 milijarde eura.

Ugovor je potpisan u listopadu 2012. godine, od kada je Vlada pronašla zemljišta ukupne površine 30.000 hektara, no niti jedno nije zadovoljavalo kriterije koje je Securum Equity Partners postavio. Dejan Trifunović, pomoćnik ministra energetike, istaknuo je kako u navedenom ugovoru ne postoji odredba prema kojoj bi Vlada trebala platiti odštetu ili penale, te je uvjeren kako Republika Srbija ne može izgubiti sudski spor koji će biti pokrenut na Međunarodnom arbitražnom sudu u Londonu.

Tags:     Srbija      Securum Equity Partners      fotonapon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?