Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Srbija poziva na izgradnju malih hidroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 02 Siječanj 2014 23:12

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine objavilo je 30. prosinca drugi javni poziv za dodjelu 143 lokacije za izgradnju malih hidroelektrana, ukupne instalirane snage 57 MW. Ponuđene lokacije se nalaze u 20 lokalnih samouprava u Srbiji, a najviše na teritoriji Vranja, Krupnja, Čajetine i Knjaževca. Ministarstvo energetike je objavilo i da su ponuđene samo lokacije koje su u potpunosti spremne za izgradnju, a potencijalni investitor će moći da se prijavi za najviše 10 lokacija. Prvi javni poziv za izgradnju mini hidroelektrana na 317 lokacija objavljen je u veljači 2013. i na njega se javilo više od 1.400 investitora.

Ukupna instalirana snaga mini hidroelektrana koje se mogu graditi na ponuđenim lokacijama je 57 MW, a vrijednost investicija je oko 130 milijuna eura. Najviše lokacija nalazi se na teritoriju Vranja (22), Krupnja (13), Čajetine (13) i Knjaževca (12).

Potencijalnim investitorima ponuđene su samo lokacije koje su u potpunosti spremne za izgradnju, bez izdanih obvezujućih dokumenata kao što vodni akti, energetske dozvole ili suglasnosti, lokacijske ili građevinske dozvole.

Obavezan dio prijave je kratak elaborat za svaku lokaciju, kojim investitor pokazuje da je zaista obišao lokaciju za koju je zainteresiran, kao i prezentacija tvrtke koja se prijavljuje.

Potencijalni investitor će se moći prijaviti za najviše 10 lokacija, a rok za podnošenje potrebne dokumentacije za dobivanje energetske dozvole je produžen sa šest na 12 meseci. Rok za podnošenje prijava je 60 dana, odnosno do kraja veljače 2014. godine, a plan je da se memorandumi za svaku lokaciju potpišu do kraja svibnja 2014. godine.

Detaljne informacije o javnom pozivu i formulari za prijavljivanje nalaze se na stranicama Srpskog Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

 

Izvor: Beta

Tags:     srbija      male hidroelektrane      javni poziv
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?