Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Predstavljen HEP-ov projekt Zelene energije iz hidroelektrana za hrvatsko gospodarstvo E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 06 Veljača 2014 23:23

HEP-Opskrba je prije par dana predstavila proizvod ZelEn, električnu energiju dobivenu iz obnovljivih izvora energije za korištenje velikih krajnjih korisnika.

ZelEn je namijenjen kupcima električne energije s godišnjom potrošnjom većom od 1GWh (1 milijun kWh). Naknada za korištenje ZelEna je 0,20 EUR/MWh ili oko 1,5 kn/MWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 kWh za zelenu će energiju izdvojiti dodatnih 1.524 kuna godišnje ili oko 127 kuna mjesečno.

Ugovor s HEP Opskrbom o kupnji zelene električne energije do sada je potpisalo dvadesetak hrvatskih tvrtki. Svi kupci ZelEna na proizvodima i komunikacijskim materijalima imaju pravo aplicirati zaštićeni žig, koji kupcima i klijentima jamče da u poslovanju koriste zelenu električnu energiju. Skori dovršetak zakonskog okvira u vezi s jamstvom podrijetla energije najavio je direktor HROTE-a Ivor Županić.

Sva sredstva prikupljena prodajom proizvoda ZelEn, HEP će koristiti isključivo za financiranje projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, i to za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su dječji domovi, domovi umirovljenika, bolnice, vrtići, škole i slično.

 

Izvor: www.hep.hr

Tags:     hep opsrkba      zelen      hidroelektrane      električna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?