Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Potpisan ugovor za izgradnju punionica električnih vozila u Koprivnici E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Veljača 2014 18:20

Danas je u Koprivnici potpisan Ugovor o izgradnji pet punionica ELEN za brzo punjenje električnih automobila. Ugovor su potpisali Vesna Želježnjak, gradonačelnica Grada Koprivnice, Tomislav Šerić, predsjednik Uprave HEP-a, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke i Maja Hleb, predsjednica Uprave GKP Komunalac. Činu potpisivanja prisustvovao je i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Muller.

Stanice za punjenje električnih vozila, koje HEP grupa razvija pod nazivom ELEN, dio su razvojnog projekta eMobilnost, usklađenog s energetskom strategijom EU. Izgradnjom vlastite infrastrukture, HEP želi povezati cijelu Hrvatsku, priključiti se europskoj energetskoj autocesti i pridonijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša, tvrde iz HEP-a.

DYN@MO je projekt koji povezuje četiri europska grada: Aachena (Njemačka), Gdynia (Poljska), Palma de Mallorce (Španjolska) i Koprivnicu. Usmjeren je na razvoj najučinkovitijih mjera prometne održivosti na temelju elektromobilnosti i planiranja održivog gradskog prometa. Ukupna vrijednost projekta je približno 13,1 milijuna eura, s potporom Europske unije od 8,5 milijuna eura.

Sam projekt je predstavljen prije par mjeseci.

Izvor: www.hep.hr

Tags:     koprivnica      elen      hep      električni automobil
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?