Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Općina Beretinec potiče energetsku efikasnost u kućama E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 22:24

Jedna od prvih općina koje su u 2014. godine raspisale natječaj za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje u sufinanciranju poticanja povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na svom području jest općina Beretinec.

Predmet natječaja je nabava opreme i izvođenje radova koji svojom namjenom i funkcijom doprinose povećanju energetske učinkovitosti (EnU mjere):

  • povećanje toplinske zaštite-ovojnice vanjskog zida - koeficijent prolaza topline vanjskog zida U≤0,25 W/m²K
  • zamjena postojeće i ugradnja nove energetski učinkovite vanjske stolarije - koeficijent prolaza topline U≤1,1 W/m²K za prozorsko staklo, U≤1,4 W/m²K
  • Povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice u najmanje 1 te zamjena postojeće i ugradnja nove energetski učinkovite vanjske stolarije u najmanje 1 kućanstvu Općine Beretinec.

 

Korisnici sredstava mogu biti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Općine Beretinec i koje ulažu vlastita sredstva u projekte za koje se raspisuje natječaj. Sufinancirat će se troškovi opreme i ugradnje u iznosu 50% vrijednosti EU mjere, odnosno najviše do 37.500,00 kn (FZOEU do 30 000,00 kn, Općina Beretinec do 7.500,00 kn) po kućanstvu za povećanje toplinske zaštite ovojnice vanjskog zida, odnosno najviše do 18.750,00 kn (FZOEU do 15 000,00 kn, Općina Beretinec do 3.750,00 kn) po kućanstvu za zamjenu postojeće i ugradnju nove energetski učinkovite vanjske stolarije.

Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati za nabavu opreme i izvođenje pripadajućih radova nastalih nakon datuma objave javnog natječaja Općine Beretinec u lokalnom tisku. Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati na osnovu ispostavljenih računa i ovjerenih izjava i suglasnosti ovlaštenog izvoditelja radova upisanog u Registar izdanih suglasnosti pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, te popunjenih i ovjerenih jamstvenih listova za opremu i radove.

Prijave se primaju do 20.03.2014. g. do 16:00 sati, a način prijave je detaljnije opisan u pripadajućem natječaju kojeg se može pročitati ovdje.

Tags:     energetska efikasnost      kuće      općina beretinec
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?