Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Karlovačka županija potiče energetsku efikasnost u obiteljskim kućama E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 22:25

Jedna od prvih županija koje su raspisale javni natječaje za prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje u sufinanciranju projekta poticanja povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama za 2014. godinu je Karlovačka županija.

Predmet natječaja je nabava opreme i izvođenje radova koji svojom namjenom i funkcijom doprinose povećanju energetske učinkovitosti (EnU mjere):

  • povećanje toplinske zaštite ovojnice vanjskog zida - koeficijent prolaza topline vanjskog zida U<0,25 W/m2K
  • zamjena postojeće i ugradnja nove energetski učinkovite vanjske stolarije – koeficijent prolaza topline U<1,1 W/m2K za prozorsko staklo, U<1,4 W/m2K za okvir prozora, U<1,4 W/m2K za ulazna vrata, U<1,4 W/m2K za velike staklene stijene

 

Natječajem će se sufinancirati povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice u najmanje 13 te zamjena postojeće i ugradnja nove energetski učinkovite vanjske stolarije u najmanje 10 kućanstava Karlovačke županije. Sufinancirat će se troškovi opreme i ugradnje u iznosu 50% vrijednosti EnU mjere, odnosno najviše do 37.500,00 kn po kućanstvu za povećanje toplinske zaštite ovojnice vanjskog zida, odnosno najviše do 18.750,00 kn po kućanstvu za zamjena postojeće i ugradnja nove energetski učinkovite vanjske stolarije.

Korisnici sredstava mogu biti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Karlovačke županije i koje ulažu vlastita sredstva u projekte za koje se raspisuje natječaj. Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati za nabavu opreme i izvođenje pripadajućih radova nastalih nakon 9. srpnja 2013. godine, a isplaćivat će se na osnovu ispostavljenih računa i ovjerenih izjava i suglasnosti ovlaštenog izvoditelja radova te popunjenih i ovjerenih jamstvenih listova za opremu i radove.

Prijave se primaju do 20. ožujka 2014. g. u 12.00 sati na način kao što je opisano u tekstu javnog natječaja.

Tags:     karlovačka županija      energetska efikasnost      obiteljske kuće      javni natječaj
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?