Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Kolumbijac ulaže u Rimac Concept One automobil E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 11 Ožujak 2014 23:11

Poslovni dnevnik je objavio da je nakon tri i pol godine od predstavljanja najbrži električni automobil na svijetu, Concept One Mate Rimca, dobio investitora.

Tvrtka Rimac Automobili iz Svete Nedjelje 25. veljače u Sudskom registru nadopunila je vlasničku strukturu, pa je sad uz Rimca suvlasnik tvrtke bivši naftni magnat Frank Kanayet Yépes iz Kolumbije. Na upit Poslovnog u Rimac Automobilima su potvrdili izmjene u Sudskom registru. "Ali zasad nemamo komentara", poručuju. Frank Kanayet Yépes jedan je od najbogatijih Kolumbijaca, a strast su mu energetika i brzi automobili. U Kolumbiji je uvoznik Ferrarija i Maseratija. Svoje je bogatstvo pak izgradio u energetici.

Karijeru je počeo u naftnom biznisu u jednoj od globalno najvećih kompanija u branši, Schlumbergeru, radeći po naftnim platformama u Europi, Nigeriji, Peruu, Ekvadoru i Kolumbiji. Danas je izvršni direktor i suvlasnik GPC Holdinga, koji se predstavlja kao industrijski lider u Kolumbiji i okuplja pet energetskih i inih kompanija. Otkako je 2007. prodao naftne bušotine Petrotestinga španjolskoj Arneli, Kanayet Yépes usmjerio je GPC Holding u proizvodnju biogoriva i obnovljive izvore energije. Kanayet Yépes prvi je potpredsjednik Pan American Development Foundationa, regionalno najvećeg nevladinog fonda.

Izvor: www.poslovni.hr

Tags:     električni automobil      rimac      kolumbijac
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?