Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Brodsko-posavska županija objavila javni natječaj za sufinanciranje projekata OIE E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 18 Ožujak 2014 07:04

Brodsko-posavska županija objavila je javni natječaj za prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Brodsko-posavske županije u sufinanciranju projekta Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) kod fizičkih osoba na području Brodsko-posavske županije za 2014. godinu - drugi krug.

Sufinanciranje osigurava Brodsko-posavska županija, a predmet sufinanciranja je ugradnja sustava obnovljivih izvora energije: solarnih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i potporu grijanju, sustava za korištenje biomase - sustav s kotlom na drvnu sječku/pelete ili pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje. Broj sufinanciranih projekata bit će objavljen u drugom krugu natječaja.

Pod sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se isključivo solarni toplinski kolektori za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i potpore grijanju koji se sastoje minimalno od komponenti: solarni toplinski kolektori, nosači solarnih toplinskih kolektora, spremnici tople vode te ostale opreme solarnog kruga (oprema za automatsku regulaciju, pumpna grupa – cirkulacijska pumpa, ekspanziona posuda i ventili, izolirani cjevovod i pribor za postavljanje) i sustavi za korištenje biomase i to sustavi s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva za pripremu potrošne tople vode i grijanje koji se sastoje od komponenti spremnik drvne sječke/peleta, sustav za dobavu drvne sječke/peleta s pužnim vijkom, kotao na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotao na drva, plamenik za drvnu sječku/pelete, oprema za automatsku regulaciju kotla, spremnici tople vode (toplinski spremnik za pirolitički sustav je obvezan), kotlovska pumpna grupa – cirkulacijska pumpa, ekspanziona posuda i ventili (zaporni, nepovratni i sigurnosni) i pribor za postavljanje.

Korisnici sufinanciranja su fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije i koje ulažu vlastita sredstva i to u iznosu od najmanje 50% opravdanih troškova ulaganja u projekte za koje se raspisuje Natječaj.

Pravo na korištenje sredstava mogu ostvariti i fizičke osobe suvlasnici višestambenih zgrada koji se na Natječaj prijavljuju putem upravitelja zgrade ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade.

Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinancirat će se u iznosu od 50% nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn (sa PDV-om) po kućanstvu.

Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati za troškove nabave i ugradnje opreme sustava za korištenje OIE nastale nakon 01. listopada 2013. godine.

Više o uvjetima natječaja i kako se prijaviti može se pročitati na službenim stranicama županije.

Tags:     brodsko-posavska županija      obnovljivi izvori energije      sufinanciranje      projekti      javni natječaj
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?