Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Predavanje Klimatsko-energetski okvir EU za razdoblje 2020-2030 E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 09 Travanj 2014 21:54

U sklopu održavanja Ciklusa tribina iz područja zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, aktualni problemi i moguća rješenja – II dio, Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) organizira predavanje pod nazivom Klimatsko-energetski okviri EU za razdoblje 2020.-2030.

HUSZPOU siječnju ove godine Europska komisija je pripremila komunikaciju naziva „A policy framework for climate and energy in the period from 2020 to 2030“, koja za cilj ima razvoj niskougljičnog gospodarstva EU u narednom razdoblju. Glavne obveze koje proizlaze iz ovog okvira su smanjenje emisija stakleničkih plinova za 40% u odnosu na 1990. godinu do 2030. godine, povećanje udjela obnovljivih izvora na najmanje 27% u neposrednoj potrošnji, reforma sustava trgovanja emisijskih jedinica i povećanje ambicija u pogledu provedbe energetske učinkovitosti.

Tema ovog predavanja je što navedene obveze znače za Hrvatsku, te jesmo li ih, i kako, spremni preuzeti, a predavači su dr.sc. Vladimir Jelavić, član Upravnog odbora Hrvatske udruge za smanjenje ugljičnog otiska, i mr.sc. Davor Vešligaj, član Upravnog odbora Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša i član Upravnog odbora Hrvatske udruge za smanjenje ugljičnog otiska.

Predavanje će se održati 14. travnja u Hrvatskom novinarskom društvu, Perkovčeva 2, Zagreb, s početkom u 18 sati. Za prisustvovanje je potrebno potvrditi svoj dolazak na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Izvor: www.huszpo.hr

Tags:     predavanje      HUSZPO      EU      ciljevi      2020      2030      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?