Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Objavljeni novi pravilnici za energetsko certificiranje E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 23 Travanj 2014 22:44

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo dva pravilnika povezana sa energetskim certificiranjem i energetskim pregledima zgrada.

U Narodnim novinama broj 47. od 16. travnja 2014. godine je tako donešen Pravilnik o uvjetima i načinu izdavanja potvrde hrvatskim državljanima i pravnim osobama za ostvarivanje prava pružanja usluga regulirane profesije energetskog certificiranja i energetskog pregleda zgrada u državama potpisnicama Ugovora o Europskom ekonomskom prostoru kojem se može pristupiti ovdje.

U Narodnim novinama broj 48. od 17. travnja ove godine je pak donešen Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju kojim se prenosi Direktiva 2010/31/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 19. svibnja 2010. o energetskoj učinkovitosti zgrada (preinaka) (SL L 153, 18. 6. 2010.) u dijelu koji se odnosi na obvezu energetskog certificiranja i redovite preglede sustava grijanja i sustava hlađenja ili klimatizacije u zgradi. U njemu su definirani izgled i sadržaj svakog energetskog certifikata te za koje vrste zgrade je obvezan. Cijeli tekst pravilnika može se pronaći ovdje.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?