Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Izbor najbolje tvrtke uključene u ERASME energetske preglede E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 09 Rujan 2014 12:53

U srijedu 10. rujna će se u sklopu projekta ERASME na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Ulica Ivana Lučića 5), s početkom u 11:00 sati, održati radionica, predstavljanje finalista  i dodjela nagrade tvrtki u kojoj je obavljen najbolji ERASME energetski pregled.

Međunarodni projekt ERASME (Energy Audits in SMEs), koji je s provođenjem započeo 2012. godine, jedan je od održivih odgovora na izazov visokih troškova potrošnje energije potrebne za proizvodne procese s kojima se susreću mala i srednja poduzeća. Na  projektu  surađ‘uje  devet  partnera iz sedam zemalja s područja  centralne  i jugoistočne Europe (Italija, Hrvatska, Austrija, Mađ‘arska, Njemačka, Češka i Poljska), a sufinanciran je sredstvima iz programa Intelligent Energy Europe (IEE).

Cilj projekta je pokazati da je učinkovitije rješenje za energetske preglede u malim i srednjim poduzeć‡ima moguće i praktično izvedivo. Projekt osigurava rješenje zajedničko za nekoliko udruga malih i srednjih poduzeća iz više zemalja - partnera u projektu - koje dijele slične poteškoć‡e kada govorimo o skupom proizvodnom procesu.

Glavni kriterij za titulu najbolje tvrtke uključene u ERASME energetske preglede jest stupanj energetske učinkovitosti, te stupanj iskoristivosti obnovljive energije koji tvrtka postiže u svojim proizvodnim pogonima.

Najbolja ERASME tvrtka iz Hrvatske će 16. rujna 2014., kao nagradu, imati priliku sudjelovati na međ‘unarodnom događ‘anju u Bruxellesu, u sklopu kojeg ć‡e biti proglašen pobjednik među tvrtkama koje su sudjelovale u projektu na razini svih sedam zemalja.

Više informacija o projektu može se pročitati na http://www.erasme-project.eu/hr/Pages/Opis_projekta.aspx

Tags:     erasme      projekt      fsb      energetski pregled      međunarodni projekt
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?