Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Javni poziv za sufinanciranje programa energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 30 Rujan 2014 21:22

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija, projekata, programa i drugih aktivnosti u područjima energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

FZOEUPravo na sufinanciranje mogu ostvariti jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne ustanove koje su proračunski korisnici državnog i lokalnih ili regionalnih proračuna, trgovačka društva, fizičke osobe (obrtnici) i organizacije civilnog društva (udruge).

Natječajem se sufinanciraju pred-investicijske i investicijske studije, studije izvodljivosti, projekti, programi i druge aktivnosti, koje ne uključuju udjele hrvatskih pravnih osoba u projektima financiranim sredstvima EU i izradu projektne dokumentacije prema Zakonu o gradnji.

Fond dodjeljuje do 200.000 kuna po aktivnostima za subvencije trgovačkim društvima i fizičkim osobama, pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave i javnim ustanovama, te donacije udrugama. Ovisno o kakvim je aktivnostima riječ Fond će za opravdane troškove sufinancirati do 80, 60 ili 40%. Raspoloživa sredstva Fonda iznose 2.000.000 kuna.

Opravdani troškovi provođenja aktivnosti odnose se na: nabavu i najam materijala, opreme i prostora, naknadu (ugovor o djelu, autorski ugovor), te putnih i komunikacijskih troškova. PDV nije opravdan trošak za trgovačka društva i fizičke osobe.

Ponude se mogu dostaviti za najviše dvije aktivnosti, a rok za dostavu je 31. prosinca 2014. godine, odnosno objavom na internetskoj stranici Fonda da su raspoloživa sredstva Fonda za Poziv iskorištena. Ponudu je potrebno dostaviti na adresu: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ksaver 208, 10000 Zagreb.

Dodatne informacije moguće je pronaći na internetskim stranicama Fonda, u sjedištu Fonda, ili na besplatnu telefonsku INFO liniju (01) 0800-200-170.

 

Izvor: http://www.fzoeu.hr/

Tags:     natječaj      Fond      FZOEU      sufinanciranje      energetska učinkovitost      studije      projekti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?