Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Sufinanciranje projekata gospodarenja energijom, energetske učinkovitosti i OIE sufinanciranih u okviru programa EU E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 02 Listopad 2014 22:25

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje projekata racionalnog gospodarenja energijom, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije sufinanciranih u okviru programa Europske unije.

FZOEUKonkretnije, riječ je o projektima koji su sufinancirani u okviru programa EU temeljem odluka o prihvaćanju projekta ili sklopljenih ugovora s tijelima ovlaštenim za sklapanje ugovora u 2011., 2012., 2013. i 2014. godini, a čija je realizacija u tijeku i koji nisu investicijski projekti.

Pravo na sredstva Fonda mogu ostvariti jedinice lokalne i regionalne samouprave, trgovačka društva, ustanove, institucije, organizacije civilnog društva, fizičke osobe (obrtnici) i druge pravne osobe koji su nositelji ili partneri u projektu koji se sufinancira u okviru sredstava EU.

Sredstva će se dodjeljivati putem subvencija, pomoći i donacija, i to do 80, 60 ili 40%, ovisno o kojim se korisnicima radi, stoji u pozivu. Raspoloživa sredstva iznose 1.500.000 kuna, a sredstva će se dodjeljivati do kraja godine ili do iskorištenja sredstava. Opravdanim troškovima smatra se ukupan trošak projekta odobren od strane ugovornog tijela, u onom dijelu koji se odnosi na ponuditelja.

Svaki ponuditelj može dostaviti najviše dvije ponude, a krajnji rok za dostavu je 31. prosinac 2014. godine ili objava o iskorištenosti predviđenih sredstava.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti slanjem upita putem e-pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , te u sjedištu Fonda, Ksaver 208, Zagreb.

 

Izvor: http://www.fzoeu.hr/

Tags:     FZOEU      fond      natječaj      subvencije      programi EU      gospodarenje energijom      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?