Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Peto izdanje i-RESEV izvješća E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 02 Veljača 2015 17:56

Krajem godine objavljeno je peto, posljednje izdanje info-letka o znanstveno-istraživačkim aktivnostima na projektu "ICT - podržana integracija električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije" (i-RESEV).

U novom izvješću predstavljene su aktivnosti projekta održane od rujna do prosinca 2014. godine, s čime je projekt "ICT - podržana integracija električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije" i završio. U završnici je održana i treća radionica pod nazivom "Prema integraciji električnih vozila u energetske sustave s visokim udjelom obnovljivih izvora energije", u sklopu koje su predstavljeni rezultati istraživanja ovog projekta.

i-RESEV

i-RESEV-ov tim osvojio je i prvi projekt u sklopu HORIZON 2020, te će od siječnja ove godine Sveučilište u Zagrebu sudjelovati na trogodišnjem projektu Horizon 2020, 2014-LCE-14 project Bin2Grid ("Turning unexploited food waste into biomethane supplied through local filling stations network"). Također, član i-RESEV tima, Dipl. Ing. Mihael Cipek, primio je od Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu Godišnju nagradu društva mladim znanstvenicima i umjetnicima za znanstveni rad iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo.

Više o aktivnostima projekta i detaljne rezultate ICT istraživanja može se pronaći ovdje.

 

Izvor: http://powerlab.fsb.hr/iresev/

Tags:
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?