Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE - popis povlaštenih proizvođača 27.03. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 01 Travanj 2015 12:31

Hrvatski operator tržišta energije je objavio najnoviji popis povlaštenih proizvođača s kojima ima potpisan ugovor o otkupu električne energije, čime je nastavljena praktički tjedna obnova podataka. Prema najnovijem popisu  je u zadnja dva tjedna u pogon ušla jedna elektrana te ih sada u pogonu ima 1.114 ukupne snage 415.646,08,83 kW što je točno 30 kW više nego prošli tjedan.

U pogon je tokom prošlog tjedna ušo devet solarnih postrojenja. Ukupno je sada u Hrvatskoj u pogonu 1.067 solarnih postrojenja čija je ukupna instalirana snaga 35.410,08 kW.

Što se tiče projekata s ugovorom koji još nisu u pogonu je sada na popisu 239  postrojenja a ukupna potencijalna instalirana snaga im je 500.230,73  kW. Dakle s popisa je maknuta solarna elektrana koja je ušla u pogon, te dvije nove elektrane na biomasu i to jedno od tvrtke Depod projekti d.o.o. snage 5 MW, te jedna od Viševica Energo d.o.o. snage 2 MW.

Tags:     Hrvatski operator tržišta energije      električna energija      povlašteni proizvođači      biomasa      solar      fotonapon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?