Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Srbija, Crna Gora i Makedonija imaju veliki potencijal za MAHE E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 14 Ožujak 2011 21:21

Srbija, Crna Gora i Makedonija će koristiti male hidroelektrane kako bi pokrili povećane potrebe za električnom energijom i kako bi balansirali svoje električne sustave. Cijelo to područje ima jako veliki hidropotencijal zbog velikog broja malih rijeka.

U Srbiji je tokom 1980-ih napravljena studija kojom je predloženo više od 1.000 potencijalnih lokacija za male hidroelektrane, čija bi snaga bila više stotina megavata. Nedavno je Elektroprivreda Srbije objavila da se planira gradnja 55 malih hidroelektrana u nacionalnom parku Golija,  a koristiti će se financiranje Svjetske banke u iznosu od 50 milijuna eura, što je uslijedilo nakon potpisanog sporazuma o suradnji između EPS i općine Ivanica, te Dunav Osiguranja. Te male hidroelektrane bi trebale biti izgrađene tokom idućih nekoliko godina.

U Makedoniji je vlada nedavno raspisala tender za 44 projekta na rijekama Vardar, Strumica i Crn Drim. Njihova ukupna snaga bi trebala biti 28 MW. Isto tako je i Crna Gora nedavno završila tender za male hidroelektrane na rijeci Ćehotini, a o čemu smo i pisali ranije.

Izvor: www.balkans.com

Tags:     srbija      crna gora      makedonija      male hidroelektrane      mahe
 
Komentari (1)
KAKO DO BESPLATNOG KREDITA
1Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 07:56
vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?