Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Dubrovačko-neretvanske županije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 09 Rujan 2011 10:50

Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Dubrovačko-neretvanske županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju projekta „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima dubrovačko-neretvanske županije za 2011. godinu“.

Točnije, riječ je o sufinanciranju projekata ugradnje solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanja, te ugradnji kombiniranog sustava UNP-Sunčeva energija u kućanstvima na području te županije.

Troškovi opreme i ugradnje ovih sustava sufinancirati će se u iznosu od 55% nepovratnih sredstava do najvećeg iznosa od 16.500 kuna po kućanstvu za solarne kolektorske sustave, odnosno u iznosu od 50% nepovratnih sredstava do najvećeg iznosa od 25.000 kuna po kućanstvu za UNP-Sunčeva energija.

Pravo na korištenje sredstava mogu ostvariti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije i koje ulažu vlastita sredstva u projekte za koje se natječaj raspisuje.

Rok za dostavu prijava je 22. rujna 2011. godine do 12:00 sati, nakon čega slijedi pregled i ocjenjivanje pristiglih prijava koje će provesti Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i konzultanta u Projektu. Objava rezultata  provesti će se 20. listopada 2011. godine.

Cilj natječaja je ugradnja solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne vode i grijanja u 30 kućanstva na cijelom području županije i ugradnje kombiniranog sustava UNP-Sunčeva energija u 15 kućanstava na priobalnom području županije tijekom 2011. i 2012. godine. Broj kućanstava za sufinanciranje može se promijeniti, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, odnosno broju prihvatljivih prijava.

Sve dodatne informacije, prijavni obrazac i pravilnik, mogu se dobiti na web stranici http://www.dubrovnik-neretva.hr/, info telefon 020/ 351 404 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Izvor: http://www.dnz.hr

Tags:     Hrvatska      Dubrovansko-neretvanska županija      natječaj      energija Sunca
 
Komentari (1)
Fotonaponske elektrane
1Petak, 07 Prosinac 2012 13:33
Nikola Cvjetkovic
Postovani,
zainteresiran sam za ugradnju solarnih panela za toplu vodu + izgradnju manje foto-naponske elektrane na krovu privatne kuce u Lapadu. Zanima me da li postoje neka poticajna sredstva za isto?

Zahvaljujem na zurnom odgovoru i srdacno vas pozdravljam
Nikola Cvjetkovic

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?