Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

REA Kvarner postavlja fotonaponske ćelije na pet krovova javnih zgrada E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 22 Studeni 2011 14:53

Regionalna energetska agencija Kvarner će u sklopu projekta Burza krovova javnih zgrada postaviti na krovove pet javnih objekata u Primorsko-goranskoj županiji fotonaponske ćelije.

REA Kvarner će povodom toga idući tjedan raspisati javni natječaj za nabavu i ugradnju FN ćelija za svih pet objekata, a isporuka električne energije bi trebala početi već u veljači iduće godine.

Burza krovova javnih zgrada je projekt kojim REA Kvarner planira iznajmiti krovove javnih zgrada poduzetnicima za postavljanje fotonaponskih ćelija, odnosno za proizvodnju električne energije. REA Kvarner će tim projektima osigurati rješavanje cjelokupne administrativne procedure sve do sklapanja ugovora o isporuci električne energije po povlaštenoj cijeni s HROTE-om. To bi jako pomoglo ulagačima pošto je administrativna procedura najveći problem u postupku korištenja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj.

Prvih pet javnih zgrada tj njihovih krovova u projektu su Osnovna škola Antun Barac u Novom Vinodolskom, OŠ Frane Petrića u Cresu, Sportska dvorana OŠ Čavle, Srednja škola kralja Zvonimira u Krku i crikvenički Dom zdravlja. Za te projekte je REA Kvarner i investitor pošto se želi pokazati potencijalnim ulagačima da se ovakvi projekti isplate.

Izvor: www.novilist.hr

 
Komentari (4)
Odgovor: Upit za ugradnju fotonaponskih ćelija
4Utorak, 31 Siječanj 2012 15:37
E J
Imate opširniji odgovor na e-mailu. A za početak pročitajte seriju članaka o ugradnji malih OIE u rubrici OIE za početnike.
Upit za ugradnju fotonaponskih ćelija
3Utorak, 31 Siječanj 2012 11:22
Ines Ninić
Poštovani,
predstavnik sam zgrade koja ima ravni krov površine oko 300 m2. Obzirom da mogu dobiti suglasnost suvlasnika stanova u zgradi, a zinteresirana sam za ugradnju FN ćelija, zanima me procedura ishodovanja istih, te uvjeti korištenja.
Lp
Odgovor:
2Četvrtak, 24 Studeni 2011 15:37
E J
Pa, sasvim je očito, s obzirom na broj potpisanih ugovora koji se nalaze na stranicama HROTE-a, da i u ovom slučaju HROTE i Ministarstvo rade protuzakonito, jer ukoliko svi koji imaju sklopljen ugovor izgrade postrojenja i aktiviraju ugovore, a do toga trenutka se službeno ne poveća poticajna kvota - to je teži zakonski prekršaj...ali koji će ostati na dušu novoj vladi, koja god da to bila. S druge strane, s obzirom da kvota još nije donesena, tehnički su i sad u zakonskom prekršaju i to svi koji rade na izdavanju u HROTE-u i MINGORP-u, jer pogoduju određenim investitorima izdajući dozvole za projekte koje se zakonski još ne smiju izdavati jer nema službenog povećanja kvote.
nema naslova
1Četvrtak, 24 Studeni 2011 14:25
Uroš
Kako je to moguče kad Hrvatska još nema kvotacija za 2012 ? Neka mi neko objasni kako su dobili papire za ovu ?

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?