Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

OIE u slavonskim županijama E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 01 Listopad 2012 18:47

Udruga DOOR poziva na predstavljanje istraživanja potencijala obnovljivih izvora energije (OIE) koje je provedeno u Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj te Virovitičko-podravskoj županiji.

Istraživanje je proveo tim stručnjaka iz Energetskog instituta Hrvoje Požar u sklopu projekta „REPAM – Javno zagovaranje i praćenje politika vezanih za obnovljive izvore energije“. Rezultati će biti predstavljeni svim zainteresiranima, posebno predstavnicima lokalne i područne samouprave – u cilju unapređenja planiranja, većeg i pravovremenog uključivanja javnosti u nove energetske projekte i općenito održivog energetskog razvoja na lokalnoj i regionalnoj razini.

Događanje će se održati 11.10.2012. , s početkom u 10.30 sati, u Maloj vijećnici Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 2, u Osijeku.

Prije predstavljanja potencijala predstavnici partnerskih organizacija održat će konferenciju za medije na kojoj će predstaviti lokalne i regionalne politike koje se tiču održive energije s naglaskom na korištenje potencijala biomase i bioplina u Slavoniji.

Nakon predstavljanja potencijala održat će se okrugli stol „Kako što bolje uklopiti postrojenja obnovljivih izvora energije u prostor i društvo?“ s ciljem diskusije o kriterijima održivosti za projekte korištenja biomase, biogoriva i bioplina. Cilj okruglog stola je predstaviti različita stajališta i problematiku uklapanja novih postrojenja obnovljivih izvora u okoliš i lokalne zajednice, prije svega kogeneracijskih i bioplinskih postrojenja, s naglaskom na pronalaženje zajedničkih interesa kako bi se izbjegli sve češći NIMBY („ne u mom dvorištu“) slučajevi i postigao održivi razvoj lokalne zajednice baziran na obnovljivim izvorima energije.

Okrugli stol i press konferencija dio su projekta Moja energetska politika koji provode udruge Zvono uz Kupu (Zamršje – Rečica), Eko Zadar (Zadar), Press centar za okoliš (Osijek), Astronomsko društvo Višnjan (Višnjan) i Društvo za oblikovanje održivog razvoja – DOOR (Zagreb).

Više informacija o cijelom programu možete naći ovdje.

Tags:     door      energetski institut hrvoje požar      obnovljivi izvori energije      slavonija      žuanije      osijek
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?