Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Tranzicija prema niskougljičnom razvoju gradova – grad Zagreb E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 06 Svibanj 2014 10:57

Kako bi građanstvu približili koncept niskougljičnog razvoja gradova, Grad Zagreb i UNDP Hrvatska organiziraju tribinu sa inspirativnim predavanjima nakon koje slijedi interaktivna diskusija u koju je uključena publika.

Tranzicija prema niskougljičnom razvoju gradovaNiskougljični razvoj vodi smanjenju emisija CO2, istovremeno stvarajući pozitivne učinke za društvo i gospodarstvo. Također, smanjena emisija CO2 važna je zbog usporavanja klimatskih promjena. Gradovi sa što manje emisija CO2 vizija su i budućnost UNDP-a , te se ovim putem želi ukazati na inicijative koje se već danas događaju u našim gradovima i koje nas vode prema toj viziji, kao što su: gradski vrtovi, javni bicikli, niskoenergetska gradnja i upotreba obnovljivih izvora energije.

Tribina će se održati 13. svibnja od 9 do 12 sati u prostoru Tribine grada Zagreba, Kaptol 27. Govornici su različitih struka i područja djelovanja budući da niskougljični razvoj zahvaća sva područja ljudskog djelovanja kao što su proizvodnja hrane, proizvodnja energije, promet, arhitektura i graditeljstvo, urbano planiranje ili adaptacija na klimatske promjene. Sva predavanja bit će  u TED-formatu, što znači da će biti predstavljena na zanimljiv, kratak i inspirativan način, a nakon predavanja predviđena je moderirana interaktivna rasprava govornika s publikom.

Događaj je dio Zagrebačkog energetskog tjedna koji se već tradicionalno petu godinu organizira u gradu Zagrebu sa ciljem ostvarenje vizije, Grad Zagreb - grad održivog razvoja, a više informacija o programu i govornicima uskoro će biti dostupno na http://www.hr.undp.org/.

U sklopu  tribine će se najaviti i europski FP-7 projekt Pocacito (Post carbon cities of tomorrow) u kojemu je UNDP Hrvatska kao jedan od partnera na projektu vodi pripremu studije slučaja za Grad Zagreb. Cilj Pocacito projekta je razviti smjernice za niskougljični razvoj europskih gradova, među kojima se pored Zagreba nalaze i drugi europski gradovi poput Kopenhagena, Barcelone i Milana.

Zbog ograničenog broja sudionika za sudjelovanje na tribini potrebno je prijaviti se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do petka 9. svibnja.

 

Izvor: http://www.hr.undp.org/

Tags:     niskougljični razvoj      UNDP      tribina      CO2      Zagreb
 
Komentari (1)
KAKO DANAS DOBITI KREDIT OD 1000 EURA NAD
1Petak, 05 Ožujak 2021 12:50
FRANKA CREDIT
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?