Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nova metoda proizvodnje solarnih modula smanjuje troškove E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 07 Siječanj 2012 11:04

Proces proizvodnje solarnih fotonaponskih (FN) modula koji su razvili Bystronic Glass i Fraunhofer ISE smanjuje vrijeme i troškove proizvodnje.

Tobias Neff, menadžer za solarnu proizvodnju iz Bystronic Glass je izjavio da nova TPledge tehnologija smanjuje troškove proizvodnje modula za 30-40% pri čemu za jednu liniju modula treba 45 sekundi. Rezultat toga svega je da se troškovi smanjuju za otprilike 14%.

TPledge solarni FN moduli koriste lokalno učvršćivanje niza modula bez kalanja i brtvljenja staklenog ruba. Pri probnom testu u Fraunhoferu, moduli dimenzija 1636 x 985 mm su podvrgnuti mehaničkom opterećenju do 2400 N/m2 i tuči sa brzinom do 23 m/s – nisu ustanovljeni nikakvi nedostaci u radu modula nakon toga.

Ova pojednostavljena modularna struktura zajedno sa novom tehnologijom proizvodnje omogućuje da se FN moduli proizvode brže i jeftinije nego standardnim metodologijama.

Brtvljenje na rubu se u ovoj tehnologiji radi pomoću termoplastičnih materijala pri 130 stupnjeva celzijusa, čime se eliminira potreba za dodatnim aluminijskim okvirom. U serijskoj proizvodnji solarni FN moduli se mogu proizvesti u manje od jedne minute, dok je normalno potrebno 16 minuta za proizvodnju.

Bytronic i Fraunhofer ISE planiraju proizvesti 200 solarni FN modula tokom 2012. za fasadu novog laboratorija koji se gradi.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     fraunhofer ise      bystronic glass      solarni fotzonaponski moduli      nove tehnologije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?