Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Aquamarine Power Oyster će se uskoro spojiti na mrežu Velike Britanije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 16 Veljača 2012 18:42

Uloga Škotske u OIE postaje sve ozbiljnija, što se vidi i u činjenici da će uređaj Oyster tvrtke Aquamarine Power biti postavljen u cijelosti i spojen na elektroenergetsku mrežu Velike Britanije.

Škotski Ministar energetike Fergus Ewing je u potpunosti odobrio razvoj i postavljanje demonstracijskog projekta Oyster čija bi snaga bila 2,4 MW. To znači da će dodatna dva Oysterova 800 kW energetska uređaja biti postavljena na lokaciji Europskog morskog energetskog centra (EMEC) u Orkneyu. O postavljanju prvog uređaja smo već pisali, a sama mala elektrana će biti prva elektrana na valove u blizini obale koja je spojena na elektroenergetsku mrežu. Naravno, prije postavljanja dodatnih uređaja morat će se napraviti detaljna procjena utjecaja na okoliš i monitoring istog, te se usuglasiti sa lokalnim stanovništvom.

Dozvola daje vjetar u leđa razvoju ovakvih projekata, jer je to važan korak u samom procesu, te se time otvara mogućnost za razvoj komercijalnih projekata, i to do 200 MW u samom Orkneyu i 40 MW u Lewisu.

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     škotska      velika britanija      oyster      aquamarine power      energija valova
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?