Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Amerecso i Odjel za energiju SAD-a otvorili radove na postrojenju na biomasu u Južnoj Karolini E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 14 Ožujak 2012 22:51

Predstavnici Odjela za energiju i Ameresca Inc. su otvorili radove na kogeneracijskom postrojenju na biomasu u Južnoj Karolini, SAD-u koji će vrijediti 795 milijuna dolara.

SRS Biomasa  kogeneracijsko postrojenje će se rasprostrirati na 34 hektara a biti će i najveći projekt u povijesti SAD-a koji spada u kategoriju Energy Savings Performance Contract (ESPC su ugovori prema kojima privatne tvrtke financiraju, instaliraju i održavaju projekte koji koriste nove energije i efikasnu opremu na Državnim postrojenjima. Vlada ne plaća unaprijed a investicija tvrtke se otplati od strane agencije u uštedama korištenja nove opreme.)

SRS postrojenje zamjenjuje staru elektranu na ugljen te bi tokom svog rada trebala uštediti nevjerojatnih 944 milijuna dolara. Biomasa koju će koristiti elektrana će se proizvoditi iz biogoriva i iz drvne sječke iz obližnje šume. Postrojenje ima kapacitet korištenja 385.000 tona šumske sječke godišnje, te ima snagu od 20 MW.

Sam projekt je otvorio 800 poslova, a kad bude izgrađen će zapošljavati 25 ljudi te će biti dodatni poticaj lokalnim šumarima. Ugovor za novu elektranu je potpisan na 20 godina i iznosi već spomenutih 795 milijuna dolara.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     biomasa      postrojenje      južna karolina      ameresco      sad
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?