Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

CPV konozorcij će promovirati razvoj elektrana koje koriste skupljače solara E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 28 Rujan 2010 13:25

CPV (Concentrated solar power - koncentrirana solarna energija; sustav fokusiranja solarnog zračenja s velike na malu površinu pomoću leća) konzorcij, globalna neprofitna industrijska organizacija će održati dvije „CPV Boot Camp“ radionice kako bi prezentirala developerima solarnih projekata, elektroprivredama i investitorima prednosti CPV sustava i način procjene učinkovitosti istih. Naglasak je stavljen na učinkovitost i prednosti ove tehnologiju za srednje i velike fotonaponske projekte.

Iako je CPV tehnologija već sada globalno poznata, još uvijek ne postoji dovoljno informacija i analitičkih alata koji bi pomogli developerima da se odluče za upotrebu CPV tehnologije u novim projektima.

Prva radionica će se u partnerstvu sa Solar Power International održati u Los Angelesu, SAD 11. listopada 2010. u Los Angeles Convention Center od 8 do 17 sati.

Druga radionica bit će održana u partnerstvu sa European Photovoltaic Industry Associtaion (EPIA) 10. studenog 2010. nakon Thin Film konferencije, a održat će se u Munchenu, Njemačka.

Izvor: http://www.electroiq.com/

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?