Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Osnovana nova kompanija koja će graditi najveću japansku solarnu elektranu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 01 Kolovoz 2012 16:30

Jučer je objavljena suradnja kompanije Kyocera Corporation sa šest drugih kompanija koje će zajedno osnovati korporaciju Kagoshima Mega Solar Power Corporation. Korporacija će izgraditi najveću solarnu elektranu u Japanu, ukupne snage 70 MW.

Elektrana će se nalaziti u gradu Kagoshima na zemljištu koje posjeduje IHI Corporation, jedan od investitora, a njena ukupna vrijednost iznositi će 345 milijuna dolara.

Grupacija Kyocera, najveći dioničar kompanije, biti će odgovorna za isporuku svih solarnih modula, kao i za dio izgradnje i sustava održavanja. Izgradnja bi trebala započeti u rujnu, a dovršena bi trebala biti u jesen 2013. godine. Očekuje se da će elektrana godišnje proizvoditi oko 78.800 MWh.

Kagoshima Mega Solar

Osim grupacija Kyocera i IHI, korporaciju čine: korporacija KDDI, korporacija Kyudenko, Bank of Kyoto, Ltd., Kagoshima Bank, Ltd. i korporacija Takenaka. Proizvedenu električnu energiju otkupljivati će Kyushu Electric Power Co., Inc. prema poticajnim tarifama iz programa uvedenog 1. srpnja.

Interesi i ulaganja u Sunčevu energiju u Japanu povećali su se zbog potrebe za rješavanjem problema sa opskrbom nastalih nakon posljedica potresa (Great East Japan Earthquake), i početka programa pod nazivom FIT programme. Prema programu FIT, svim solarnim instalacijama većim od 10 kW zajamčena je isplata od 0,53 $/kWh za razdoblje od 20 godina.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?