Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Oettinger upozorava na španjolsku reformu za električnu energiju E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2012 11:11

EU povjerenik za energetiku, Günther Oettinger upozorio je da bi reforma španjolske elektroenergetske mreže trebala izbjeći retroaktivne mjere i iznenadne pristupe koji bi utjecali na tržišta obnovljivih izvora energijom.

U pismu Udruženju proizvođača i investitora u obnovljive izvore energije (Association of Producers and Investors of Renewable Energy) Oettinger je istaknuo kako bi bilo koja mjera trebala biti tehnološki neutralna, te nebi smijela stvarati nepoželjne učinke na projekte obnovljivih izvora energije. Također je obećao poduzeti određene mjere na razini Europske unije, ukoliko komisija zaključi da su određeni koraci neprikladni ili negativni.

Iako se u pismu prepoznaje hitna potreba španjolske vlade za smanjenjem izdataka, povjerenik je već ranije upozorio da potpora za obnovljive izvore energije služi kao “žrtveno janje” vladama u gospodarskim i financijskim krizama.

Reforma kasni već tri mjeseca od kako je najavljena, a u tom je razdoblju procurio niz podataka i predviđanja o mjerama koje reforma navodno sadrži. To uključuje smanjenje otkupnih cijena za postojeće proizvođače, te nove poreze na električnu energiju, što uključuje i energiju iz obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com

Tags:
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?