Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kroz petogodišnji plan Kina planira povećati udio geotermalne energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 26 Listopad 2012 11:42

Kako bi postigla svoj cilj o većem udjelu ne-fosilnih goriva u energetskom miksu, Kina planira kroz petogodišnji plan povećati istraživanja i eksploataciju geotermalne energije.

Povećanje upotrebe geotermalne energijeZa postizanje cilja od 15% energije iz obnovljivih izvora energije do 2020. godine Kina će, kroz petogodišnji plan, morati povećati iskorištavanja geotermalne energije, izjavio je Lio Qi, zamijenik direktora Ureda za nacionalnu energetiku.

Ured je ovlastio grupaciju Sinopec za uspostavu centra za istraživanja i razvoj tehnologije, čiji cilj je promocija tehnologije iskorištavanja geotermalne energije, te istraživanje potencijalnih lokacija i izrada bušotina.

Prema napisima lokalnih medija, trenutna proizvodnja iz geotermalnih bušotina čija energija se distribuira u 287 gradova jednaka je upotrebi 351 milijuna tona ugljena, te smanjuje emisije za oko 500 milijuna tona.

Iako su kineski kapaciteti značajni, geotermalna istraživanja još uvijek su u preliminarnoj fazi. Razvoj plitkih geotermalnih bušotina trenutno pokriva 160 milijuna m2, a cilj za 2015. godinu je 500 milijuna m2, izjavio je Zheng Keyan, direktor centra za istraživanje geotermalnih izvora na kineskom Institutu za istraživanje energije.

 

Izvor: http://thinkgeoenergy.com/

Tags:     geotermalna energija      Sinopec      Kina      2020.
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?