Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Na svijetu ima više od 100 GW fotonaponskih elektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 08 Prosinac 2012 12:06

Prema Njemačkom solarnom udruženju BSW-u, svijet je ovaj tjedan prešao granicu od 100 GW instaliranih fotonaponskih sustava. BSW je uz to izjavio da su fotonaponi trenutno najbrže rastući izvor električne energije na svijetu.

BSW-Solar je u svom izvještaju objavio da svi ti fotonaponski sustavi smanuju emisije CO2 za 70 milijuna tona godišnje. Sam izvještaj je signal vlastodršcima koji ovaj tjedan sudjeluju na velikoj klimatskoj konferenciji u Dohi.

Njemačka već sada dobiva 5% svojih potreba za električnom energijom iz fotonaponskih sustava, a BSW tvrdi da je 10% moguće i izvedivo bez nekih posebnih dodatnih troškova, a taj postotak bi mogao skočiti i na 20% do 2030. godine.

Trenutačno se tržište nalazi na nivou nekih 30 GW godišnje, unatoč godišnjoj proizvodnji na razini svijeta od oko 60 GW. Zbog toga je Njemački Solarpraxis sa sjedištem u Berlinu u rujnu pozvao na postavljanje cilja tržišta od 300 GW novih fotonaponskih sustava godišnje. Solarpraxis isto tako provodi kampanju kojom želi postići izgradnju 200 GW solara u Njemačkoj, što bi bilo 250% vršne snage elektroenergetskog sustava Njemačke.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     fotonaponska elektrana      njmečka      električna energija      fotonapon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?